NÉZD MEG TERMÉKEINKET!CIKKEK

Rendszeresen szemlézi a blogunkat a:

Hamarosan elérhető a Sonoff szenzorokhoz hosszabbító kábel

A Sonoff bejelentette, hogy hamarosan elérhető lesz a kínálatában a Sonoff TH10 és TH16 WiFi-s okosrelék és a velük kompatibilis szenzorok (a Sonoff SI7021 kombinált hőmérséklet- és páratartalom szenzorral, illetve a DS18B20 hőmérő szenzor) közé tehető hosszabbító kábel.
Hamarosan az okosotthon.bolt.hu kínálatában.

bővebben

Régi Android telefonból eWeLink kamera

A Sonoff okosvillamossági készülékek vezérlésére és beállítására szolgáló ingyenes eWeLink app-ban megjelent a közelmúltban a “Kamera hozzáadása” (Add Camera) funkció a Sonoff eszközök vezérlési képernyőjén. A mai blogban megmutatom, hogyan lehet egy régi Android-os telefonunkat az eWeLink Camera app segítségével a eWeLink-es webkamerává változtatni.

bővebben

Sonoff okosvillamossági eszközök vezérlése IFTTT-eWeLink integrációval

A Sonoff okosvillamossági készülékek vezérlésére használt gyári eWeLink szoftver egyszerűen integálható az ingyenes IFTTT app-pal. Az IFTTT segítségével időjárás-alapú vezérléseket, napkelte-napnyugta szerinti vezérléseket tudunk beállítani, valamint a telefonunk GPS helye alapján is tudunk ki-bekapcsolásokat konfigurálni.

bővebben

Sonoff TH10, TH16, Dual vagy Sonoff POW távirányítása RF-es távirányítóval

A mai okosotthon blog arról szól, hogy hogyan oldható meg a Sonoff TH10 és a TH16 (továbbá a Sonoff Dual és POW) WiFi-s okosrelék távirányítása 433.92 MHz-es RF-es, azaz rádiós távirányítóval annak ellenére, hogy e két relé nincs felszerelve RF szenzorral. A megoldás segítségével használhatjuk a hőmérséklet- és páratartalom vezérlésre alkalmas Sonff TH reléket RF távirányítóval együtt.

bővebben

Nyáron érkezik a Sonoff Basic R3 és Sonoff RF R3, két új termékverzió

Várhatóan már június második felében érkezik a Sonoff két belépő szintű reléjének új verziója Sonoff Basic R3 és Sonoff RF R3 néven. A két új termékverzió azok számára hoz újdonságot, akik a gyári eWeLink cloud-os firmware helyett saját otthonutomatizációs szerverre kötik a Sonoff okoseszközöket, mivel az új verziók DIY üzemmódban REST API-n keresztül már kapcsolódni tudnak egy sor más otthonvezérlési rendszerhez is.

bővebben

Sonoff relé vagy villanykapcsoló automatikus lekapcsolása

A mai blogban arról lesz szó, hogy a Sonoff okosvillamossági készülékekben az inching funkción kívül még hogyan máshogy lehet megoldani az automatikus kikapcsolást az eWeLink app-ban, A Loop (ciklusvezérlés) funkció segítségével való megoldást Varga Csongor otthonautomatizáló vlogger videóval is illusztráljuk.

bővebben

Kapható az okosotthon.bolt.hu webáruházában a Sonoff RF Bridge, valamint a Sonoff PIR2 mozgásérzékelő és a Sonoff DW1 ajtó/ablaknyitás érzékelő is!

2019. áprilisától immár kapható az okosotthon.bolt.hu-n a Sonoff három egymással szorosan együttműködő terméke: a Sonoff RF Bridge, a Sonoff PIR2 névre hallgató, emberi mozgást érzékelő mozgásérzékelő, valamint a Sonoff DW1 nevű ajtó/ablaknyitás érzékelő. A termékek együtt akciós csomagban is megvásárolhatóak.

bővebben

Kocsibeálló / garázs világítás vezérlése Sonoff RF-fel

A kültéri kocsibeállóm világításának automatizálásáról szól a mai blog: arról, hogyan segít a Sonoff RF WiFi-s okosrelé abban, hogy a garázs világítása okostelefon app-ból, rádiós távirányítóból egyaránt kapcsolható legyen, és az auto-off funkcióval a kültéri világítás sosem maradjon bekapcsolva, ha nincs már rá szükség.

bővebben

Okos megoldások a társasházakban: 1. rész – Pince vagy alagsor szellőztetése

A társasházi, lakótelepi vagy éppen családi ház pincéjének szellőztetésére az okoselektronika világa számos hatékony megoldást kínál. Például a WiFi-s Sonoff TH10 és TH16 relé hőmérséklet és páratartalom-szenzorral kombinálva képes a szellőztető rendszer automatikus vezérlésére a pillanatnyi páratartalom-szint és a hőmérséklet alapján.

bővebben

Hőmérséklet vagy páratartalom szint alapján való időzített okosvezérlés Sonoff TH10 / TH16 WiFi-s okos kapcsolórelékkel

Hogyan lehet egy párásítót vagy párátlanítót, klímát vagy fűtőtestet előre időzített időpontokban hőmérséklet- vagy páratartalom szenzor adatai alapján automatikusan vezérelni, automatikusan ki-bekapcsolni? – jött a napokban egy ügyfelünk kérdése. A Sonoff TH10 és TH16 WiFi-s okos kapcsolórelék, a hozzájuk kapcsolt szenzorokkal a tesztjeink szerint a legfrisebb eWeLink app-pal és firmware-rel már beállíthatóak ilyen kombinált vezérlésre! A mai blogban leírjuk, hogyan.

bővebben

A Sonoff 4CH R2 akciósan, most 21% kedvezménnyel kapható!

A Sonoff 4 csatornás / áramkörös WiFi-s okosreléje, a Sonoff 4CH (az új R2 verzió) 2019. február végéig 21%-kal olcsóbban, 11999 Ft helyett 9499 Ft-os akciós áron kapható az okosotthon.bolt.hu webáruházában.   TERMÉKEK, MELYEK ÉRDEKELHETNEK minden bruttó 25.000 Ft...

bővebben

A legfrissebb eWeLink app-ban már a kamera képét is megjeleníthetjük a vezérelt eszközök képernyőjén

Az eWeLink friss bejelentése szerint az okostelefon app-juk v3.5.8 verziójától kezdve elérhető lesz egy ‘Add camera’ (azaz Kamera hozzáadása) funkió is a szoftverben. Ennek fő célja, hogy az app segítségével vezérelt eszközökre állított kamerákat az eszközökkel egy képernyőn meg is nézhessük. Például ha egy Sonoff 5V vagy egy Sonoff 5V/12 okosrelével vezéreljük a garázskaput, kertkaput vagy egy elektromos kaput, és azt egy WiFi-s (vagy éppen vezetékes) IP kamerával is amúgy figyeljük, akkor a garázsnyitót vezérlő képernyőn a kamera képét is nyomon követhetjük. 

bővebben

Már a Sonoff S20 okoskonnektor is beállítható automatikus időzített kikapcsolásra és impulzuskapcsolásra

Megjelent a Sonoff S20 okoskonnektorhoz is az új (v2.6.1) firmware verzió, mellyel (a Sonoff relék után) már a Sonoff S20 okoskonnektorban is elérhető az időzített kikapcsolás, avagy az impulzuskapcsolás. A funkció hasznos nem csak akkumulátorok túltöltése elleni védekezésre hasznos, hanem háztartási eszközök automatikus kikapcsolására is (pl. kisebb teljesítményű vasaló, hajsütő, kisebb fűtőtest, kávéfőző stb.), melyeket csak bizonyos ideig akarunk használni, és nem szeretnénk bekapcsolva felejteni.

bővebben

Elromlott az időrelés lépcsővilágításom. Így oldottam meg egyszerűen Sonoff RF okosrelével és a Sonoff T1 vezetéknélküli kapcsolóval!

A mai személyes blogban megmutatom, hogy hogyan váltható ki egy hagymányos relé + egy időrelé párosa egy Sonoff RF okosrelével, és hogyan oldható meg vele akár vezetéknélküli kapcsolás is a Sonoff 4 gombos RF távirányítóval és a Sonoff T1 vezeték nélküli kapcsolóval.

bővebben

S20 okoskonnektor a karácsonyi díszkivilágítás és a karácsonyfa-világítás okosvezérlésére

Érkezik a karácsony, és jön a karácsonyi díszkivilágítás ideje. Legyen szó akár a karácsonyfaizzókról, akár épület díszkivilágításról, érdemes a világítást automatizálni. A mai blogban arról írok, hogy hogyan tudod egy Sonoff S20 okoskonnektorral egyszerűen a napnyugta és a napkelt időpontjához igazítani automatikusan a karácsony világítás be-kikapcsolását, vagy megoldani, hogy csak akkor égjen a karácsonyfa-világítás, ha otthon vagy.

bővebben

Fagyvédelem vezérlése Sonoff TH10 vagy TH16 okosreléhez kapcsolt hőmérővel

A fagy elleni védelem vezérléséhez egy intelligensen vezérelhető, esetleg távolról is elérhető okosrelére és egy digitális hőmérséklet szenzorra van szükségünk. A Sonoff TH10/TH16 relé és a hozzá kapható szenzorokkal egyszerűen megoldható, hogy a fagyvédelmi rendszerünk, legyen az akár keringető vagy fűtő/melegítő berendezés csak akkor üzemeljen, amikor a hőmérséklet azt megköveteli, magasabb kinti hőmérséklet vagy egyszerűen csak a kívánt melegítési hőmérséklet elérése esetén pedig kikapcsoljon. Részletek a mai blogban..

bővebben

Dahua K46 tesztvideó

Teszteltük egy hétig a Dahua consumer kamerái közül a Dahua K46-ot, egy 4 megapixeles, éjszakai üzemmódot támogató, IR-es otthoni, irodai, bolti-áruházi IP kamerát, és készíttünk egy összefoglaló videót arról, hogy különböző fényviszonyok között milyen képet produkál a kamera.

bővebben

Elszakadt a villanykapcsoló vezetéke a falban? Falvésés helyett egyszerűbb megoldás a Sonoff vezeték nélküli kapcsoló!

Vásárlónk egy házgyári lakásban él, ahol a régi kialakítású vezetékes alternatív kapcsolók közötti vezetékes kapcsolat a falban valahol megsérült, így az alternatív kapcsolók már nem működtek. A vezeték cseréje szinte megoldhatatlan feladat lett volna, illetve jelentős bontással és azt követően lakásfelújítással járt volna. Köszönhetően annak, hogy a T1 alternatív kapcsolója vezeték nélküli, rádiós kapcsoló, így ideális megoldást kínál régi lakásokban a falban elszakadt alternatív kapcsolókhoz vezető vezetékek helyettesítésére, kiváltására is.

bővebben

Működnek a Sonoff készülékek internet kapcsolat nélkül?

Mint a legtöbb okoseszköz, a Sonoff WiFi-s termékei is internetkapcsolatot igényelnek a legtöbb funkció működéséhez. A mai cikkben arról írok, hogy milyen funkciók működnek offline, internetkapcsolat nélküli üzemmódban, és mi az a LAN üzemmód (LAN mode) és milyen funkcókat tudunk a helyi hálózaton keresztül elérni.

bővebben

Jön a Sonoff T1 EU hármas kapcsoló?

A Sonoff bejelentette, hogy a Sonoff T1 EU okos érintőkapcsolócsaládnak, – melynek jelenleg egyes és kettős (csillár)kapcsoló verziói érhetőek el -, a tervek szerint hamarosan hármaskapcsolója is megjelenhet.

bővebben

Sonoff okosotthon eszközök vezérlése PC-ről

A Sonoff WiFi-s okos villanykapcsolói, okosreléi és okoskonnektorai vezérléséhez az eWeLink nevű ingyenes okostelefon App-ot biztosítja. Az App iOS (Apple) és Android készülékekre is elérhető. A mai okosotthon blog bejegyzésben viszont arra mutatok egy egyszerű módszert, hogy a Sonoff okosotthon eszközöket hogyan lehet PC-ről vezérelni egy PC-s Android emulátor segítségével.

bővebben

Okoskonnektorral többé nem marad bekapcsolva a vasaló vagy a sütő

Mire jó egy okoskonnektor? Kezdjük a biztonsággal. Egy okoskonnektorba dugott vasaló esetén nem kell azon aggódnunk, hogy kikapcsoltuk-e (vagy gyerekünk vagy idősebb szeretteink kikapcsolták-e) a vasalót, a villany-tűzhelyet vagy -sütőt, mert az okoskonnektorhoz járó ingyenes okostelefon app-ról meg tudjuk nézni: és ha nem lett kikapcsolva, akkor munkahelyünkről vagy épp menet közben távolról is áramtalanítani tudjuk azt.

bővebben

Mire jó, és egyáltalán mi az az okoskonnektor?

A mai okoskonnektorok jellemzően már WiFi-vel felszereltek, felcsatlakoznak az otthoni vezeték nélküli internetkapcsolatunkra, és okostelefonunkról távolról is ki-be kapcsolhatjuk őket és egy App-ból számos más okosságra, pl. időzítésre, GPS pozíció vagy időjárás alapján való ki-be kapcsolásra is beállíthatjuk őket. Természetesen hagyományos gombbal is ki-be kapcsolhatóak.

bővebben

Vezeték nélküli alternatív és keresztváltó kapcsoló kialakítás Sonoff T1 EU WiFi-s okoskapcsolóval

A Sonoff T1 RF távirányítós okoskapcsoló, ami kinézetre egy Sonoff T1 érintőkapcsoló formájú kapcsoló, valójában egy rádiófrekvenciás távirányító, amivel más T1 kapcsolókat tudunk kapcsolni vezetékezés nélkül. Ideális megoldás alternatív kapcsoló és keresztváltó kapcsoló kialakítására.

A Sonoff T1 RF kapcsoló legkézenfekvőbb felhasználása alternatív kapcsoló (vagy több kapcsoló esetén keresztváltó kapcsoló) kialakítása, ráadásul vezetékezés nélkül!

bővebben

Hőmérséklet vagy páratartalom tartomány alapján való okosrelé-vezérlés Sonoff TH10 vagy TH16 okosrelével

A blog témája a hőmérséklet vagy páratartalom alapján való okos relé vezérlés. Az okoseszközöket gyártó Sonoff kínálatában két olyan WiFi -s okos relé (Sonoff TH10 és Sonoff TH16) is megtalálható, amellyel hőmérséklet-tartomány vagy páratartalom-tartomány alapú vezérlést lehet beállítani, ha digitális szenzort kapcsolunk hozzájuk. A blogban erre hozunk példákat.

bővebben

[Linkajánló] Firmware csere Sonoff készülékeken

A Sonoff gyártmány népszerűségének egyik oka, hogy a gyári firmware, azaz alapszoftver kicserélhető rajta, így lehetőség van arra, hogy szabad forráskódú vagy más okosotthon rendszerekhez illeszteni lehetessen, és a gyári eWeLink App helyett más felületekről, alkalmazásokból vezéreljük őket.

bővebben

Sonoff Touch vs Sonoff T1

A Sonoff 2018 első negyedévében adta ki okoskapcsolójának új verzióját, melynek európai verzióját, a Sonoff T1 EU-t hasonlítjuk össze a korábbi termékverzióval, a Sonoff Touch EU-val. Az érintős villanykapcsolók mindegyike rendelkezik beépített WiFi-vel, az új verziót azonban felszerelték 433MHz-es távirányításra alkalmas rádiós chip-pel is.

bővebben

Mobiltelefon-töltés okosan, Sonoff S20 okoskonnektorral

Általánosan elterjedt szokás, hogy este lefekvés előtt “töltőre tesszük” a telefonunkat, és reggelig ott is hagyjuk. Ám a telefongyártók ajánlása az, hogy a 100%-os töltöttség elérése után már ne töltsük tovább a telefont. Ennek automatizálásában segít nekünk a Sonoff S20 okoskonnektor. Megmutatom az OkosOtthon blogban, hogy hogyan.

bővebben

IFTTT és eWeLink, Sonoff otthonautomatizálás IFTTT-vel

Az OkosOtthon Blog következő részében az IFTTT (ejtsd: „ift”) app-ról és az IFTTT-SONOFF okosotthon integrációról esik szó. Az IFTTT segítségével beállítható például, hogy egy Sonoff okoseszközre kötött készülék kapcsoljon be minden nap napnyugtakor, vagy akkor, amikor elmegyünk otthonról.

bővebben

Új eWeLink app verzió iOS-re

Megjelent az eWeLink app iOS-es, azaz Apple telefonokra kiadott app-jának 3.3.0 verziója. A gyártó Sonoff tájékoztatása szerint az alkalmazást teljesen újraírták, de az újraírt verzióban is a már megismert, megszokott felületeket láthatjuk.

bővebben

Okoskonnektor, a gyorsmegoldás WiFi vezérlésre

A Sonoff S20 okoskonnektor a WiFi-s konnektor-távvezérlés és időzítés “instant gyorslevese”. Nem minőségét illetően, de a gyorsaságát illetően mindenképpen. Ha nem akarsz időt szánni arra, hogy beköss egy WiFi-s okos relét egy elektromos eszközhöz, vagy nem érzed elég magabiztosnak magad a villanyszerelésben egy relé bekötéséhez, és/vagy csak egy ideiglenes megoldásra van éppen valahova a lakásban szükséged, akkor a Sonoff S20 WiFi -s okoskonnektor számodra a megfelelő választás.

bővebben

Hogyan fejleszthetjük otthonunkat okosotthonná?

Blogsorozatunkban arra teszünk kísérletet, hogy bemutassunk olyan eszközöket, megoldásokat, melyekkel – lehetőség szerint házilag is – okosotthonná alakíthatjuk otthonunkat megfizethető áron. És nem csak a tapasztalatainkat szeretnénk megosztani, hanem a bevált eszközöket minél kedvezőbb áron az áruházban elérhetővé is tenni.

bővebben

INGYENES SZÁLLÍTÁS

minden bruttó 25.000 Ft feletti rendelés esetén.

R

KIPRÓBÁLT TERMÉKEK

Csak általunk már kipróbált és bevált termékeket kínálunk!

KÉSZLETRŐL, AZONNAL

Minden terméket magyar leírással, készletről szállítunk.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információt kérek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás